Tulcea: Zeci de persoane au stat la rând pentru permisele de acces în Deltă

Tulcea: Zeci de persoane au stat la rând pentru permisele de acces în Deltă

Zeci de persoane au stat, miercuri, la rând la automatele aflate în sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) care eliberează permise de acces în Deltă, în condiţiile în care site-ul instituţiei nu este funcţional integral în acest moment.

Pentru mulţi pescari amatori a fost pentru prima dată când au stat la rând chiar şi 30 de minute ca să intre în posesia actului care le permite să-şi desfăşoare activitatea în condiţii legale.

"Eu sunt din judeţ şi e pentru prima dată când stau la rând la automat. Nu e normal. Am încercat să obţin permisul online, dar nu merge. Stau deja de 25 de minute şi mai sunt persoane în faţa mea. Trebuie să plătesc tariful de acces în Deltă", a declarat Elena Stoica.

ARBDD a dat în folosinţă, la jumătatea lunii aprilie, secţiunea de eliberare gratuită a permiselor online pe site, după ce această acţiune a fost suspendată la finalul anului trecut, în contextul achiziţiei unui nou pachet de servicii software, în valoare de 114.000 lei, fără TVA.

"Se lucrează în continuare la reproiectarea site-ului, încărcarea informaţiilor pe noua structură, astfel încât în luna iunie să fie postată forma finală a acestuia", se arată într-o adresă transmisă AGERPRES şi semnată de guvernatorul Rezervaţiei, Ion Munteanu.

Administraţia Deltei deţine automate de eliberare permise şi în alte localităţi din Rezervaţie.

Pescuitul în mediul natural s-a reluat, începând de miercuri, după ce timp de aproape două luni activitatea a fost restricţionată, conform ordinului de prohibiţie emis de Ministerul Mediului şi cel al Agriculturii.

La fel ca în anii trecuţi, permisul de pescuit sportiv în Deltă este gratuit, iar persoanele care nu locuiesc în Rezervaţie trebuie să aibă asupra lor, pe lângă permisul de pescuit, şi pe cel de acces în Deltă al cărui tarif minim este de 5 lei pe zi.

ARBDD a eliberat anul trecut 185.032 de permise de pescuit sportiv/recreativ, în condiţiile în care în anul precedent numărul lor a fost de 48.401.

De asemenea, în anul 2019, ARBDD a emis 424.946 de permise de acces în Deltă, după ce în anul precedent numărul de permise de acces eliberate a fost de 94.198. AGERPRES/(A, AS- autor: Luisiana Bîgea, editor: Anamaria Constantin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!

3 Foarte interesante amănunte...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?