Tupeu de borfaș pesedist/Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară cu Iuliu Maniu!

Tupeu de borfaș pesedist/Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară cu Iuliu Maniu!

Tupeu de borfaș pesedist/Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară cu Iuliu Maniu: ”Mă intreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa” / Se plânge că și el a fost condamnat pe nedrept, la comanda lui Băsescu și îl acuză pe Iohannis de ”mârșăvie politică”.

Adrian Năstase, dublu condamnat pentru corupție, se compară, într-o postare pe blogul personal cu liderul țărănist Iuliu Maniu, deținut politic, persecutat de comuniști pentru că s-a opus instalării în România a regimului totalitar de sorginte sovietică.

Rămas fără decorația acordată de Ion Iliescu în 2002, Năstase se plânge că și el a fost condamnat pe nedrept pentru fapte de coruție, susținând că trimiterea sa după gratii a fost orchestrată  de fostul președinte Traian Băsescu.

”Mă vor înjura unii, dar mă întreb dacă comuniștii i-au retras decorațiile lui Maniu, după condamnarea sa”, a scris Năstase pe blogul personal.

”Decorația din urmă cu 17 ani a fost acordată pentru unele merite (care nu cred că pot fi contestate nici din perspectiva timpului). Condamnările nedrepte, dictate, ulterior, de către Băsescu, prin instrumentele sale din magistratură, nu au nicio legătură cu argumentele pentru decorare. A te preface că, după 7 ani sau 5 ani de la condamnări că poți să le dai relvanță, este o mârșăvie politică. Cu atât mai mult, cu cât Iohannis nu a avut o „revelație divină”, descoperind textul de lege și hotărând să retragă decoratia TUTUROR celor condamnați. Decretul publicat arată o abordare selectivă și evident politică”, a mai scris Năstase pe blog.

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de retragere a decorațiilor acordate mai multor persoane care au fost condamnate penal, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. Printre cei rămași fără decorații se numără Adrian Năstase, Dan Voiculescu, Miron Mirea, Adrian Severin, Gheorghe Mencinicopschi.

Fost premier și lider PSD, Adrian Năstase a fost condamnat de două ori la închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție pentru fapte de corupție. Prima condamnare, de doi ani de închisoare, a primit-o în 2012, în dosarul ”Trofeul Calității”, un eveniment prin care Năstase a organizat o strângere mascată de fonduri pentru campania prezidențială din 2004.

A doua condamnare, de patru ani de închisoare, a primit-o în 2014, în dosarul ”Zambaccian” pentru că între 2002 și 2004, pe când era premier, a primit foloase necuvenite în valoare de 630.000 de euro.

Năstase însă a stat după gratii abia 500 de zile. A ieșit mai repede din cauza contopirii celor două pedepse, a muncii prestate și a ”lucrărilor științifice” redactate în penitenciar.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

3 Așa o fi? / Cade și EUROINS? Doar 5% din bani mai sunt în băncile din România!

4 Andreea Pirui, vedetă la Kanal D, a fost prinsă drogată?

5 Hopa! / Orban: „Iohannis și serviciile au distrus partidul”