Turcan: Cât spunem ce vrea să audă strada, dar facem ce ne e mai confortabil, oamenii nu ni se alătură

Turcan: Cât spunem ce vrea să audă strada, dar facem ce ne e mai confortabil, oamenii nu ni se alătură

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, marți seară, la Ploiești, că, atâta vreme cât liberalii vor avea dublu limbaj, oamenii nu vor veni alături de ei, atrăgând atenția că cei cărora li se adresează PNL sunt diferiți de cei cărora li se adresează PSD.

"Cei cărora noi ne adresăm sunt diferiți față de cei cărora se adresează PSD-ul. Nu faceți această confuzie! Atâta timp cât o să avem duble unități de măsură, cât o să avem dublu limbaj și o să spunem ce vrea să audă strada, dar o să facem ce credem noi că ne este mai confortabil, oamenii nu vor veni aproape de noi. Oamenii vor veni alături de PNL atunci când noi credem în noi, atunci când noi credem în ceea ce spunem și-i vom convinge apoi și pe ei să creadă în ce vrem noi să facem pentru țară", a afirmat Turcan în discursul susținut la Comitetul de Coordonare Județean al PNL Prahova.

Ea a arătat că provocarea alegerilor interne este ca oamenii buni să ajungă în număr cât mai mare la decizie.

"Nu suntem partidul providențial, partidul ideal, unde toți oamenii sunt perfecți. Nici PSD-ul nu e partidul unde toți oamenii sunt răi. Ideea și provocarea e câți oameni buni ajung la decizie într-un anumit moment. Și în alegerile interne, în competițiile interne, provocarea fiecăruia dintre noi este să ajungă la decizie mai mulți oameni buni care să ducă direcția partidului unde o așteaptă oamenii. Sunt oameni în afara PNL care așteaptă ca PNL să se deschidă în permanență, să îi primească și ușa PNL trebuie să fie deschisă pentru oamenii din afara partidului", a spus Turcan.

În context, președintele interimar al PNL a arătat că partidul are potențial de creștere.

"Vreau să vă uitați un pic la mine cu mai multă speranță, pentru că situația nu e așa de cruntă. PSD a fost votat cu 45%, asta înseamnă că rămân în jur de 50% oameni care s-au prezentat la vot, dar resping politica pesedistă și mai sunt oameni care sunt împotriva sistemului și nu s-au dus la vot. Acestor oameni trebuie să se adreseze PNL-ul. Există potențial de creștere", a afirmat reprezentanta PNL.

Totodată, Turcan a criticat rezultatul partidului obținut la alegerile parlamentare.

"Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa PNL, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru și bază, (...) dintr-o ruptură de realitate între ceea ce așteaptă oamenii de la noi și înainte de campanie, și în perioada campaniei, și ceea ce au făcut unii colegi atât timp când au fost la decizia PNL. (...) Soluția este la dvs. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pur sânge clamează soluțiile de viitor pentru PNL însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD ul, și să-l pună pe tavă și multe rezultate slabe au fost și rezultatul blaturilor dintre PNL și PSD. Putem să ne facem că nu ne dăm seama că oamenii ne percep ca un partid în care oamenii nu trag în aceeași direcție, ca un partid în care nu există unitate de mesaj și set de valori asumate și respectate în exterior, ca un partid fără voința de a fi cu adevărat reprezentantul celor mulți și uneori, prin locuri esențiale, preocupat să răspundă intereselor pentru funcții și interese ale unora din partid. Aceasta e o soluție pe care o avem la dispoziție. Să ne facem că nu vedem cum se uită alții la PNL. Și pe această cale putem ajunge, în cel mai fericit caz, la cel mai mare partid mic din România. (...) Există însă și a doua cale (...), să iau partea bună din fiecare om, să sudez o echipă formată din oameni profesioniști, integri și dornici să se implice în interes public, să pun mai presus de interesul unor persoane interesul unei echipe", a afirmat Raluca Turcan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia