Turcan, Falcă, Hava, Bușoi și Petrache - delegația PNL la consultările cu Iohannis

Turcan, Falcă, Hava, Bușoi și Petrache - delegația PNL la consultările cu Iohannis

Raluca Turcan, Gheorghe Falcă, Mircea Hava, Cristian Bușoi și Marian Petrache vor face parte din delegația Partidului Național Liberal care va merge miercuri la consultările cu președintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, potrivit unei comunicări oficiale a liberalilor.

"Am primit invitația președintelui Klaus Iohannis. Biroul Politic Național a decis să îmi acorde mandat pentru aceste consultări în privința echipei și a ceea ce vom discuta acolo. Mandatul nostru îl vom prezenta întâi domnului președinte Klaus Iohannis. Sunt două lucruri pe care PNL nu poate să le ignore și de la care nu va face rabat. Primul este acela că o persoană condamnată definitiv nu e potrivită pentru a deține funcția de prim-ministru", a declarat, marți, președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, la finalul ședinței Biroului Politic Național al partidului. Potrivit acesteia, al doilea lucru peste care PNL nu poate trece este ca Parlamentul să facă legi pentru anumite persoane.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului. "Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele politice care au intrat în Parlament. Vom vedea cum vede fiecare partid continuarea, care evident are de-a face cu formarea unui Guvern", a declarat șeful statului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 ULTIMA ORĂ Culise din ședința PNL / S-a pus batista pe țambal! Cîțu nici nu s-a dus. Orban a făcut liniște în 30…

3 Hemoroizii lui Iliescu / O mare nulitate securistă a României

4 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc

5 Raport al serviciilor americane de informaţii. Scenarii ale lumii în 2040