Turcan liberalilor care nu au fost prezenți la Comisia juridică: Cei care absentează fac Opoziția praf

Turcan liberalilor care nu au fost prezenți la Comisia juridică: Cei care absentează fac Opoziția praf

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că cei care absentează de la mizele politice mari fac Opoziția "praf", făcând referire la liberalii care nu au fost prezenți miercuri la ședința Comisiei juridice a Senatului.

"Despre praf: Opoziția contează și e relevantă doar atunci când e prezentă, pentru că uneori mobilizarea poate fi decisivă în a câștiga o luptă prin votul pe care îl ai. Sau măcar îți exprimi clar și tare poziția politică, dacă votul tău nu e decisiv. Cei care lipsesc atunci când e mai important (la mize politice foarte mari) sunt cei care fac opoziția praf și întrețin senzația unei complicități subterane cu agenda celor care fac din hoție o virtute. Absențele de ieri din Comisia juridică (cu excepția celei motivate medical, dar care trebuia să aibă înlocuire) aduc întreg partidul în punctul de a fi privit ca pactizând cu PSD", a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Ea a adăugat că nu poate trece cu vederea aceste absențe.

"Acesta este răspunsul meu, onest, pentru nenumăratele mesaje de indignare pe care le-am primit. Nu cred că ar trebui să-și mai permită vreun lider din PNL să perpetueze această abordare, tipic PSD-istă, potrivit căreia ne putem permite orice pentru că până la urmă poporul uită. E ceea ce a adus PNL în această situație și este chiar pariul pe care PSD îl face acum cu grațierea și îl va pierde: poporul nu uită și cu greu iartă! Cu atât mai dificil îi va fi PNL-ului, pentru că față de partid au fost și sunt așteptări mari — în consecință dezamăgiri pe măsură. Pentru a răspunde așteptărilor, prima condiție este să fii acolo unde contează ca să poți arăta că ești cu adevărat cine spui că ești. Asta aștept de la toți parlamentarii PNL", a susținut liderul PNL.

Senatorii juriști au votat miercuri un amendament prin care se grațiau faptele de corupție precum luarea de mită, darea de mită, traficul de influență. Din partea PNL a participat doar senatorul Daniel Fenechiu. Alina Gorghiu și Nicoleta Pauliuc au absentat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii