Turcia: 10 membri prezumtivi ai Statului Islamic, printre care un potențial kamikaze, arestați la granița cu Siria

Turcia: 10 membri prezumtivi ai Statului Islamic, printre care un potențial kamikaze, arestați la granița cu Siria

Forțele de securitate turce au arestat marți, la frontiera cu Siria, zece membri prezumtivi ai grupării Statul Islamic, printre care un potențial kamikaze, la trei zile după un atentat sinucigaș care a ucis patru turiști străini în centrul metropolei Istanbul, transmit AFP și DPA.

Conform unor surse militare citate de agenția Dogan, cei 10 au fost arestați în provincia Gaziantep (sud), în timp ce încercau să pătrundă fraudulos pe teritoriul turc. Unul dintre ei avea asupra sa un dispozitiv exploziv gata să fie detonat.

Agenția a difuzat fotografii cu cei zece bărbați, în genunchi și cu mâinile pe cap în fața unui gard de sârmă ghimpată, dar și cu dispozitivul exploziv confiscat.

Sâmbăta trecută, un atentator sinucigaș s-a detonat pe celebra stradă comercială Istiklal din Istanbul. Atentatul, atribuit de autorități Statului Islamic, s-a soldat cu patru morți — trei israelieni, dintre care doi aveau și cetățeni americană, și un iranian — și 39 de răniți.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Karina Olteanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”