Turcia: 17 noi suspecți au fost arestați și urmează a fi judecați în legătură cu atacul de la aeroportul din Istanbul

Turcia: 17 noi suspecți au fost arestați și urmează a fi judecați în legătură cu atacul de la aeroportul din Istanbul

O instanță din Turcia a trimis marți la închisoare 17 noi suspecți, care urmează a fi judecați în legătură cu atacul sinucigaș de săptămâna trecută din principalul aeroport din Istanbul, unde și-au pierdut viața 45 de persoane și câteva sute au fost rănite, relatează media de stat, potrivit Reuters.

Prin arestarea acestor noi suspecți, dintre care 11 sunt străini, numărul celor reținuți în legătură cu acest atac a ajuns la 30, după ce 13 persoane au fost trimise la închisoare duminică, potrivit agenției naționale de presă Anadolu.

Acești ultimi 17 suspecți reținuți sunt acuzați de "apartenență la o organizație teroristă armată", a relatat și agenția privată de știri Dogan.

Autoritățile suspectează că la originea triplului atentat sinucigaș cu bombă care a avut loc marțea trecută la Aeroportul Internațional Ataturk din Istanbul , cel mai sângeros dintr-o serie de atacuri sinucigașe comise în acest an în Turcia, se află gruparea jihadistă Statul Islamic.

Trei atacatori au deschis focul pentru a crea panică în afara aeroportului, după care doi dintre au intrat și și-au detonat explozibilul avut asupra lor. Al treilea atacator și-a detonat explozibilul în afara aeroportului, la intrarea în terminalul de sosiri internaționale.

Doi dintre atacatori ar fi fost identificați ca fiind cetățeni ruși, a relatat săptămâna trecută Anadolu. Autoritățile turce nu au comentat informațiile, însă un oficial a spus că atacatorii ar fi fost un rus, un uzbec și un kârgâz.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!