Turcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit luni 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania biofarmaceutică chineză Sinovac, informează Xinhua.

Un avion cargo al companiei Turkish Airlines încărcat cu vaccinurile a aterizat dimineaţa devreme pe aeroportul din Istanbul venind de la Beijing.

Această cea mai recentă livrare a făcut parte dintr-un al doilea transport planificat de 10 milioane de doze, potrivit ministrului turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.

Duminică, oficialul precizase într-un tweet că restul vaccinurilor vor fi livrate în conformitate cu planul de achiziţii, iar programul de inoculare în masă va continua fără întrerupere.

Turcia a primit primul lot de 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 din China la sfârşitul lunii decembrie şi a lansat campania de vaccinare în masă pe 14 ianuarie.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, până în prezent, în Turcia au fost vaccinate 1,24 milioane de persoane.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani