Turcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produs de Sinovac

Turcia a primit luni 6,5 milioane de doze suplimentare de vaccin împotriva COVID-19 produse de compania biofarmaceutică chineză Sinovac, informează Xinhua.

Un avion cargo al companiei Turkish Airlines încărcat cu vaccinurile a aterizat dimineaţa devreme pe aeroportul din Istanbul venind de la Beijing.

Această cea mai recentă livrare a făcut parte dintr-un al doilea transport planificat de 10 milioane de doze, potrivit ministrului turc al sănătăţii, Fahrettin Koca.

Duminică, oficialul precizase într-un tweet că restul vaccinurilor vor fi livrate în conformitate cu planul de achiziţii, iar programul de inoculare în masă va continua fără întrerupere.

Turcia a primit primul lot de 3 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 din China la sfârşitul lunii decembrie şi a lansat campania de vaccinare în masă pe 14 ianuarie.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, până în prezent, în Turcia au fost vaccinate 1,24 milioane de persoane.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”