Turcia a redeschis baza de la Incirlik pentru avioanele americane ce participă la raidurile împotriva jihadiștilor

Turcia a redeschis baza de la Incirlik pentru avioanele americane ce participă la raidurile împotriva jihadiștilor

Turcia a redeschis pentru avioanele americane baza aeriană de la Incirlik, folosită în raidurile aeriene împotriva grupării Statul Islamic (SI), a anunțat duminică Pentagonul, transmite agenția Reuters.

Baza fusese închisă sâmbătă de guvernul turc în urma tentativei de lovitură de stat. Autoritățile de la Ankara presupun că baza a fost folosită de puciști pentru a-și realimenta avioanele cu care au bombardat diferite obiective, inclusiv Parlamentul. Comandantul bazei de la Incirlik, generalul Bekir Ercan Van, a fost arestat duminică împreună cu circa 12 ofițeri de rang inferior din cadrul aceleiași baze.

'După ce s-a stabilit o strânsă coordonare cu aliații noștri turci, ei au redeschis spațiul aerian pentru avioanele militare. Prin urmare, operațiunile aeriene împotriva SI s-au reluat', se mai menționează în anunțul Pentagonului.

La rândul său, secretarul american de stat, John Kerry, a declarat că a avut sâmbătă trei convorbiri telefonice cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, care l-a asigurat că avioanele americane amplasate la Incirlik își pot relua atacurile împotriva jihadiștilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA