Turcia a redeschis baza de la Incirlik pentru avioanele americane ce participă la raidurile împotriva jihadiștilor

Turcia a redeschis baza de la Incirlik pentru avioanele americane ce participă la raidurile împotriva jihadiștilor

Turcia a redeschis pentru avioanele americane baza aeriană de la Incirlik, folosită în raidurile aeriene împotriva grupării Statul Islamic (SI), a anunțat duminică Pentagonul, transmite agenția Reuters.

Baza fusese închisă sâmbătă de guvernul turc în urma tentativei de lovitură de stat. Autoritățile de la Ankara presupun că baza a fost folosită de puciști pentru a-și realimenta avioanele cu care au bombardat diferite obiective, inclusiv Parlamentul. Comandantul bazei de la Incirlik, generalul Bekir Ercan Van, a fost arestat duminică împreună cu circa 12 ofițeri de rang inferior din cadrul aceleiași baze.

'După ce s-a stabilit o strânsă coordonare cu aliații noștri turci, ei au redeschis spațiul aerian pentru avioanele militare. Prin urmare, operațiunile aeriene împotriva SI s-au reluat', se mai menționează în anunțul Pentagonului.

La rândul său, secretarul american de stat, John Kerry, a declarat că a avut sâmbătă trei convorbiri telefonice cu ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, care l-a asigurat că avioanele americane amplasate la Incirlik își pot relua atacurile împotriva jihadiștilor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”