Turcia anunță suspendarea a 12.801 de polițiști din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului Gulen

Turcia anunță suspendarea a 12.801 de polițiști din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului Gulen

Autoritățile turce au suspendat 12.801 polițiști din serviciul activ, a anunțat poliția națională marți, din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului autoexilat în SUA, Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi fost creierul loviturii de stat eșuate din iulie, relatează Reuters.

Din totalul polițiștilor suspendați, 2.523 erau șefi în poliție. În epurările de după tentativa de lovitură de stat, Turcia a concediat sau a suspendat peste 100.000 de funcționari civili, profesori, judecători, procurori și alți angajați.

Guvernul turc a anunțat luni că a decis să extindă starea de urgență impusă după tentativa de puci de la 15 iulie cu încă 90 de zile, potrivit purtătorului de cuvânt al cabinetului de la Ankara, vicepremierul Noman Kurtulmus.

Kurtulmus a declarat în cadrul unei conferințe de presă de după ședința de guvern că decizia a fost luată "pentru a nimici organizațiile teroriste". El a mai spus că decizia va intra în vigoare la 19 octombrie, când expiră primele trei luni.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom