Turcia anunță suspendarea a 12.801 de polițiști din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului Gulen

Turcia anunță suspendarea a 12.801 de polițiști din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului Gulen

Autoritățile turce au suspendat 12.801 polițiști din serviciul activ, a anunțat poliția națională marți, din cauza presupuselor legături cu rețeaua clericului autoexilat în SUA, Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi fost creierul loviturii de stat eșuate din iulie, relatează Reuters.

Din totalul polițiștilor suspendați, 2.523 erau șefi în poliție. În epurările de după tentativa de lovitură de stat, Turcia a concediat sau a suspendat peste 100.000 de funcționari civili, profesori, judecători, procurori și alți angajați.

Guvernul turc a anunțat luni că a decis să extindă starea de urgență impusă după tentativa de puci de la 15 iulie cu încă 90 de zile, potrivit purtătorului de cuvânt al cabinetului de la Ankara, vicepremierul Noman Kurtulmus.

Kurtulmus a declarat în cadrul unei conferințe de presă de după ședința de guvern că decizia a fost luată "pentru a nimici organizațiile teroriste". El a mai spus că decizia va intra în vigoare la 19 octombrie, când expiră primele trei luni.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria