Turcia cere crearea "fără întârziere" a unei zone de excludere aeriană în Siria

Turcia cere crearea "fără întârziere" a unei zone de excludere aeriană în Siria

Turcia a făcut apel vineri la crearea "fără întârziere" a unei zone de excludere aeriană în Siria, după raidurile americane asupra unei baze militare a regimului sirian, informează AFP și Reuters.

"Pentru a evita repetarea acestui tip de masacru (cum a fost presupusul atac chimic imputat regimului de la Damasc, n.red.AFP), trebuie instalată fără întârziere o zonă de excludere aeriană și zone de securitate în Siria", a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Ibrahim Kalin.

Acesta a subliniat că raidurile americane au reprezentat un răspuns pozitiv la "crime de război" și că distrugerea în raidurile americane a bazei aeriene de la Shayrat "marchează un pas important spre a asigura că atacurile chimice și convenționale împotriva populației civile nu rămân nepedepsite".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...