Turcia: Demisie neașteptată a ministrului de interne

Turcia: Demisie neașteptată a ministrului de interne

Ministrul turc de interne Efkan Ala și-a prezentat demisia, a făcut cunoscut miercuri seară premierul Binali Yildirim, într-un anunț neașteptat la posturile naționale de televiziune, scrie AFP.

Efkan Ala, considerat un apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan, a fost înlocuit de Suleyman Soylu, ministrul muncii și securității sociale, a precizat șeful guvernului de la Anakra.

Binali Yildirim i-a mulțumit lui Efkan Ala pentru "serviciile sale" într-o alocuțiune televizată după o întâlnire cu președintele Recep Tayyip Erdogan.

Deocamdată, nu a fost oferită nicio explicație în legătură cu demisia ministrului de interne, un personaj cheie al cabinetului turc.

Serviciile turce de informații au fost însă aspru criticate pentru incapacitatea lor de a prevedea puciul eșuat pus la cale de o facțiune a armatei la 15 iulie și care a zguduit regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Efkan Ala a ocupat funcția de ministru de interne din noiembrie 2015, după ce a mai fost titularul acestui portofoliu între decembrie 2013 și martie 2015.

El și-a înaintat demisia într-un moment în care campania sângeroasă a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a atins o nouă intensitate în sud-estul Turciei, după un armistițiu de peste doi ani de zile.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache