Turcia: Erdogan anulează impunerea de sancțiuni posturilor de radio și TV private înaintea referendumului

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anulat joi prerogativa comisiei electorale de a impune sancțiuni posturilor de radio și de televiziune private care încalcă regulile de imparțialitate în timpul campaniilor electorale, transmite DPA.

Ordinul a fost emis pe fondul situației de urgență decretate în urma puciului eșuat din iulie 2016 și înaintea unui referendum privind extinderea puterilor prezidențiale, ce va avea loc probabil în luna aprilie.

Prevederea anulată stipula că, în caz de încălcare a reglementărilor de campanie în vigoare, posturile private puteau fi amendate sau chiar închise temporar, în urma deciziei Consiliului Electoral Suprem (YSK).

Anunțând decretul lui Erdogan, cotidianul de opoziție Cumhuriyet nota că posturi proguvernamentale au fost aspru sancționate după alegerile parlamentare din noiembrie 2015, sub incidența sancțiunilor intrând și unele canale pro-opoziție.

După tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, guvernul de la Ankara a închis mai mult de 150 de instituții media critice la adresa sa, iar peste 120 de jurnaliști se află în închisoare.

Criticii companiei de radio-televiziune de stat afirmă că aceasta oferă deja mai mult spațiu de emisie reprezentanților guvernului decât celor ai opoziției.

Grupuri care încearcă să organizeze campania pentru "NU" la referendum denunță dificultățile cu care se confruntă, datorate inclusiv restricțiilor impuse prin starea de urgență.

Unele instituții media de opoziție aflate în situații dificile au fost deja preluate de apropiați ai guvernului, iar decretul semnat joi de Erdogan stipulează în ce condiții pot fi scoase la vânzare, iar profiturile transferate statului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Veștile triste încep să se confirme! Conducerea Chinei a trimis 40 de incineratoare mobile în Wuhan

2 VIDEO Veste sinistră în presa americană: Regimul de la Beijing ar fi decis abandonarea orașului Wuhan! Oamenii…

3 Cum arată sondajul cu care i-a păcălit Ciolacu pe pesediști în CEx

4 Informație / Probleme la CCR. Președintele, întâlnire de taină cu liberalii la Vila Lac

5 Document / Fraților, suntem luați de proști? Predoiu cere detaşarea la Ministerul Justiţiei a unei judecătoare c…

recomandări

Te ia DNA: Mitu Augustin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Da, pisica asta chiar există