Turcia este "cel mai bun exemplu din lume" în ceea ce privește tratamentul refugiaților (Tusk)

Turcia este "cel mai bun exemplu din lume" în ceea ce privește tratamentul refugiaților (Tusk)

Turcia este "cel mai bun exemplu" în ceea ce privește tratamentul refugiaților, a declarat președintele Consiliului European, Donald Tusk, sâmbătă, în cursul unei conferințe de presă, la Gaziantep, (sud-estul țării), relatează AFP.

Turcia: Merkel, Tusk și Timmermans au vizitat tabara de refugiați Nizip 2, de lângă Gaziantep

"Astăzi Turcia este cel mai bun exemplu pentru lume privind modul în care ar trebui să tratăm refugiații", a afirmat Donald Tusk. Numeroase ong-uri, între care Amnesty International, apreciază, dimpotrivă, că Turcia nu poate fi considerată o țară sigură pentru refugiați, menționează AFP.

Cancelarul german Angela Merkel, președintele Consiliului European, Donald Tusk, și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, au sosit sâmbătă după-amiază la Gaziantep, în sud-estul Turciei, în contextul în care acordul dintre Uniunea Europeană și Ankara privind imigranții este sub presiune, menționează AFP și Reuters.

Vizita are loc la trei săptămâni de la intrarea în vigoare a acordului controversat dintre Bruxelles și Ankara care urmărește oprirea trecerilor clandestine în Europa, care se confruntă cu cea mai gravă criză a imigranților de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Percheziții la clanul interlop Duduianu

2 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

3 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!

4 Așa o fi?

5 O dare în gât profi...