Turcia: 'Nu ne vom preda', susține cotidianul Cumhuriyet, după arestarea redactorului său șef

Turcia: 'Nu ne vom preda', susține cotidianul Cumhuriyet, după arestarea redactorului său șef

Cotidianul de opoziție turc Cumhuriyet a anunțat luni că 'va lupta până la capăt pentru democrație și libertate' în pofida arestării mai multor jurnaliști ai săi, între care redactorul-șef, suspectați de activități 'teroriste', relatează AFP.

'Chiar dacă șefi și jurnaliști de la Cumhuriyet au fost plasați în arest, ziarul nostru va duce până la capăt lupta pentru democrație și libertate', afirmă cotidianul citat într-un text publicat pe site-ul său, intitulat 'Nu ne vom preda'.

Poliția turcă a arestat luni dimineața 13 ziariști ai cotidianului citat, între care redactorul șef Murat Sabuncu, în cadrul unei anchete privind activități 'teroriste' în legătură cu puciul eșuat din 15 iulie și Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

'Cotidianul Cumhuriyet este un ziar și jurnalismul nu este o crimă', a răspuns cotidianul în textul publicat. 'Condamnăm cu forță acțiunile care vizează încetarea publicării ziarului nostru', adaugă Cumhuriyet.

Critic înverșunat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, ziarul Cumhuriyet și-a intensificat în ultimii ani anchetele care au deranjat puterea, afirmând de exemplu că serviciile secrete turce au livrat arme rebelilor islamiști în Siria.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Așa o fi?

3 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Românca-fenomen din Portugalia / Povestea de film a uneia dintre cele mai bogate femei