Turcia: Operațiune a poliției antiteroriste, continuă căutarea atacatorului din noaptea de Anul Nou

Turcia: Operațiune a poliției antiteroriste, continuă căutarea atacatorului din noaptea de Anul Nou

Poliția antiteroristă turcă a desfășurat în cursul nopții de luni spre marți o operațiune la Istanbul, în timp ce continuă căutările pentru găsirea autorului atentatului din noaptea de Anul Nou, în care au fost ucise 39 de persoane, transmite DPA, citând presa locală.

Potrivit agenției de presă DPA, poliția a impus blocaje rutiere în timpul operațiunii, la care au luat parte și elicoptere. Nu au fost furnizate informații despre eventuale arestări.

Între timp, autoritățile au difuzat noi imagini în care fața suspectului apare foarte clar, precum și imagini înregistrate cu camerele de supraveghere.

Agenția de presă Anadolu a relatat anterior că opt suspecți au fost reținuți în legătură cu atacul din clubul de noapte Reina de pe malul Bosforului.

Printre aceștia nu se află și atacatorul, care a reușit să fugă după ce a ucis zeci de persoane.

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentat, susținând că acesta a fost întreprins la ordinul liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi.

Autoritățile turce consideră că atacatorul are legături cu organizația jihadistă Statul Islamic (SI) și ar putea fi origine kârgâză sau uzbekă, a scris luni cotidianul Hürriyet.

Conform publicației, atacatorul ar putea avea legături cu celula care a comis triplul atentat sinucigaș din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morți și atribuit SI.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...