Turcia: Recep Tayyip Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea

Turcia: Recep Tayyip Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a referit duminică la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, abolită în 2004 în cadrul candidaturii de aderare a Ankarei la Uniunea Europeană, pentru a lupta împotriva "virusului" care tulbură ordinea publică, relatează AFP.

"Ca guvern și stat, cunoaștem și auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns șeful statului simpatizanților săi care au reclamat executarea puciștilor.

"Cred că guvernul va discuta cu opoziția despre acest lucru și fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al orașului. Recep Tayyip Erdogan a răspuns astfel mulțimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eșuat din cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

"În democrație, decizia este ce vrea poporul", a adăugat președintele turc. "Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această țară cei care se sunt implicați într-o lovitură de stat trebuie să plătească prețul pentru asta", a continuat el.

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a țării la UE. Discuțiile dintre Ankara și Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulți ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?