Turcia refuză accesul unor parlamentari germani la baza de la Incirlik; Germania intenționează să-și retragă trupele

Turcia refuză accesul unor parlamentari germani la baza de la Incirlik; Germania intenționează să-și retragă trupele

Turcia a refuzat să le permită unor parlamentari germani să viziteze trupele germane staționate la baza aeriană de la Incirlik (sudul Turciei), au afirmat surse familiare cu acest dosar pentru DPA.

Ca reacție, guvernul federal german are în vedere să-și retragă militarii de la baza din sudul Turciei, au precizat sursele citate.

Guvernul Angelei Merkel a denunțat luni refuzul Ankarei de a le permite parlamentarilor germani să viziteze baza aeriană de la Incirlik unde sunt desfășurați militari germani și a afirmat că ia în calcul posibilitatea retragerii trupelor, relatează AFP.

'Pentru guvern acest lucru este inacceptabil', a declarat Martin Schofer, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe german.

Anul trecut, Ankara a refuzat inițial accesul unei delegații formate din membri ai Comisiei de apărare a parlamentului german, însă ulterior și-a dat acordul pentru ca delegația să viziteze baza de la Incirlik.

Începând de anul trecut, Germania are circa 250 de militari staționați la Incirlik ca parte a coaliției militare care luptă împotriva Statului Islamic, cei mai mulți dintre ei luând parte la misiuni de sprijin, precum misiuni de recunoaștere și realimentare cu combustibil.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”