Turcia s-a dotat cu o lege privind protecția datelor personale

Legea privind protecția datelor personale a fost publicată joi în Monitorul Oficial din Turcia, în plină controversă creată după o scurgere importantă de informații sensibile vizând 50 de milioane de cetățeni turci, relatează AFP.

Legea privind 'protecția datelor personale' a fost publicată în Monitorul Oficial, după ce a fost votată de Parlament și ratificată de președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Această lege extinde în special perimetrul datelor personale la apartenența sindicală, credință religioasă sau opinii politice. Datele personale ale cetățenilor turci nu vor mai putea fi exploatate fără consimțământul explicit al persoanei vizate. Totodată, a fost creată o Autoritate de protecție a datelor care va putea împiedice transferul în străinătate de date despre un individ dacă interesele acestuia sau ale țării sunt amenințate.

Parchetul din Ankara a deschis o anchetă judiciară pe marginea unei presupuse scurgeri pe internet a unei baze de date ce conținea datele personale a aproape 50 de milioane de cetățeni turci, a anunțat miercuri agenția de presă Anadolu, preluată de AFP.
Baza de date, care se pare că ar fi fost postată în mediul online de pirați informatici la începutul săptămânii, ar fi fost furată de la oficiul turc pentru evidența populației, potrivit mass-media din Turcia.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Predoiu a dat-o afară pe marmota plină de nuri. Uitați-vă și voi cum scrie! Cum dracului o fi ajuns asta în pr…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...