Turcia se așteaptă la încă 600.000 de refugiați ca urmare a luptelor din provincia Alep

Turcia se așteaptă la încă 600.000 de refugiați ca urmare a luptelor din provincia Alep

Luptele care se desfășoară în prezent în provincia siriană Alep riscă să trimită către Turcia un nou val de circa 600.000 de refugiați, a avertizat luni vicepremierul turc, Numan Kurtulmus, citat de AFP.

'Cel mai rău scenariu care s-ar putea produce pe termen scurt în această regiune ar fi un nou aflux de 600.000 de refugiați la frontiera turcă', a indicat oficialul turc după o ședință de guvern.

Rebelii sirieni din nordul provinciei Alep bat tot mai mult în retragere în urma ofensivei lansate împotriva lor de milițiile kurde, de trupele regimului de la Damasc și de jihadiștii Statului Islamic (SI).

Între aceste trei forțe rivale nu există nicio coordonare, ele încercând fiecare să cucerească poziții cât mai importante, iar ofensiva terestră a armatei siriene este sprijinită și de raidurile aviației ruse. Totuși, retragerea rebelilor din trei localități amenințate de loviturile aeriene ruse a ajutat mai mult forțele kurde, care au preluat luni controlul asupra acestora.

Conform autorităților de la Ankara, în Turcia s-ar afla circa 2,5 milioane de refugiați, majoritatea sirieni. Dar numai câteva sute de mii sunt în tabere, ceilalți descurcându-se pe cont propriu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvon...

2 Informații certe

3 Așa o fi?

4 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…

5 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …