Turcia: Șoimii Libertății Kurdistanului revendică atentatul de marți din centrul Istanbulului

Turcia: Șoimii Libertății Kurdistanului revendică atentatul de marți din centrul Istanbulului

Șoimii Libertății Kurdistanului (TAK), o grupare radicală apropiată rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat vineri atentatul sinucigaș produs marți, 7 iunie, în centrul istoric al Istanbulului și soldat cu 11 morți și 36 de răniți, transmite Reuters.

Atentatul, comis cu vehicul-capcană, a vizat un autobuz al poliției , la o oră de vârf în cursul dimineții de marți, în cartierul extrem de populat Vezneciler, în apropierea principalelor atracții turistice, a Universității din Istanbul și a sediului primăriei.

Într-un comunicat postat pe site-ul TAK, gruparea susține că a fost vorba despre un atentat sinucigaș.

Poliția turcă a anunțat marți arestarea a patru suspecți în cadrul anchetei lansate în urma atentatului, în care au fost ucise 11 persoane — șapte polițiști și patru civili.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan că sunt responsabili de acest atentat .

Turcia se află de câteva luni în stare de alertă sporită din cauza unei serii de atacuri atribuite grupării jihadiste Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”