Turcia: Trei persoane au fost rănite într-o explozie la Istanbul

Turcia: Trei persoane au fost rănite într-o explozie la Istanbul

Trei persoane au fost rănite sâmbătă la Istanbul în explozia unei bombe în apropierea unei stații de autobuz, a informat agenția Dogan, citată de AFP.

Explozia s-a produs în cartierul Mecidiyekoy din zona europeană a orașului. Răniții au fost transportați la spital, dar nu prezintă răni grave, potrivit agenției.

Poliția a înconjurat zona care a fost survolată de un elicopter.

Istanbulul a fost scena unor atentate sângeroase atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

În urmă cu trei săptămâni, un terorist kamikaze s-a aruncat în aer pe o arteră comercială din centrul Istanbulului, omorând patru turiști străini, printre care trei cetățeni israelieni. Guvernul islamist-conservator turc acuzat gruparea Statul Islamic că se află la originea atentatului.

În ianuarie, un atentat sinucigaș, atribuit de asemenea SI, a omorât 12 turiști germani în cartierul istoric al orașului.

Sâmbătă, Ambasada Statelor Unite ale Americii în Turcia i-a avertizat pe cetățenii americani că există "amenințări credibile (de atacuri) asupra zonelor turistice, îndeosebi în locurile publice și la malul mării, în Istanbul și Antalya" , două dintre destinațiile favorite ale turiștilor străini.

Prezența forțelor de securitate a fost întărită în oraș înaintea unui summit al Organizației de Cooperare Islamică ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare.

AGERPRES/(AS — editor: Alic Mîrza, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...