Turcia/atentat: 17 suspecți arestați și ancheta aproape finalizată, anunță procurorul-șef al Ankarei

Turcia/atentat: 17 suspecți arestați și ancheta aproape finalizată, anunță procurorul-șef al Ankarei

Poliția turcă a arestat 17 suspecți în ancheta privind atentatul cu mașină-capcană comis miercuri seară în centrul Ankarei împotriva unui convoi de autocare militare și soldat cu 28 de morți, a anunțat vineri procurorul de caz, precizând că investigația este aproape finalizată, transmite AFP.

Suspecții, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au fost arestați în șapte provincii turce. Forțele de ordine se află în continuare în căutarea unui suspect, a mai indicat procurorul-șef al Ankarei, Harun Kodalak, citat de agenția Anadolu.

Președintele Recep Tayyip Erdogan anunțase joi că numărul arestaților era de 14.

Potrivit lui Kodalak, 'ancheta este deja aproape finalizată, iar responsabilii statului vor face în curând anunțurile necesare'.

Joi, la mai puțin de 24 de ore după atentat, președintele Erdogan și prim-ministrul Ahmet Davutoglu au declarat că atentatul a fost pus la cale de rebelii din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și de combatanții kurzi sirieni din Unitățile de protecție a poporului (YPG).

'Atacul are o legătură directă cu YPG', a afirmat Davutoglu în fața presei.

Acuzațiile au fost respinse de Saleh Muslim, liderul Partidului Uniunii Democratice (PYD), al cărui braț armat este YPG, și de Cemil Bayik, unul din responsabilii PKK.

Potrivit AFP, premierul Davutoglu s-a deplasat vineri dimineață la locul atentatului, unde a depus flori și s-a recules, împreună cu ministrul apărării, Ismet Yilmaz, și cel de interne, Efkan Ala.

Șoferul vehiculului-capcană a fost identificat drept un cetățean sirian de 23 de ani, Salih Necar, prezentat ca apropiat al milițiilor kurde YPG. Mai multe publicații au scris că a fost identificat pe baza amprentelor digitale, înregistrate la sosirea sa în Turcia, printre refugiați .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov

5 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina