Turcia/puci: Erdogan îi cere șefului diplomației franceze "să-și vadă de treburile sale"

Turcia/puci: Erdogan îi cere șefului diplomației franceze "să-și vadă de treburile sale"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut miercuri ministrului francez de externe Jean-Marc Ayrault "să-și vadă de treburile sale", ca răspuns la criticile șefului diplomației de la Paris asupra epurărilor din Turcia după lovitura de stat eșuată.

Șeful diplomației franceze a cerut duminică respectarea statului de drept în Turcia, refuzând orice "cec în alb" acordat președintelui Erdogan, care a lansat o epurare majoră în urma tentativei de lovitură de stat, amintește AFP.

"El ar trebui să-și vadă de treburile sale", a declarat Erdogan într-un interviu acordat canalului Al Jazeera. "Are el autoritatea de a face aceste declarații la adresa mea? Nu! Dacă el vrea o lecție de democrație, i-o putem da cu ușurință", a adăugat Erdogan.

Printre altele, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că "alte țări ar putea fi implicate" în tentativa de lovitură de stat care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în Turcia, notează France Presse și Reuters.

"Este posibil ca alte țări să fie implicate" în puciul eșuat, a declarat Erdogan, fără a le numi, în interviul pentru Al Jazeera.

Exprimându-se în acest interviu prin intermediul unui interpret, Erdogan a respins de asemenea sugestiile că el a devenit autoritar și că democrația turcă este în pericol, notează Reuters.

"Vom rămâne în cadrul unui sistem parlamentar democratic, nu ne vom îndepărta de el niciodată", a spus Erdogan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”