Turcia/puci: Jurnalista Nazli Ilicak, arestată în stațiunea Bodrum

Turcia/puci: Jurnalista Nazli Ilicak, arestată în stațiunea Bodrum

O jurnalistă de prim-plan care a criticat guvernul a fost arestată marți în Turcia, în baza ordinului emis în acest sens luni de către parchet, informează media locală, preluată de DPA.

Nazli Ilicak a fost arestată în stațiunea Bodrum de pe malul Mării Egee, informează agenția de știri turcă DHA.

Ilicak face parte dintr-un grup de 42 de jurnaliști a căror arestare a fost dispusă de parchet luni, din cauza suspiciunilor că ar avea legături cu predicatorul Fethullah Gulen, despre care guvernul susține că este responsabil pentru tentativa de lovitură de stat de la 15 iulie.

Nazli Ilicak a fost concediată de la ziarul proguvernamental Sabah în 2013, după ce a solicitat demisia mai multor miniștri din partidul AKP aflat la putere în urma unor dezvăluiri de corupție.

De la tentativa de lovitură de stat peste 13.000 de oameni au fost arestați în Turcia și zeci de mii de funcționari publici au fost suspendați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu