Turism spaţial: Un nou zbor-test pentru planorul suborbital dezvoltat de Virgin Galactic, programat în februarie

Turism spaţial: Un nou zbor-test pentru planorul suborbital dezvoltat de Virgin Galactic, programat în februarie

Compania specializată în turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că prevede un nou zbor-test pentru planorul său suborbital SpaceShipTwo, care va fi posibil începând din data de 13 februarie, după eşecul unui test similar organizat în luna decembrie, informează AFP.

"Fereastra de zbor se va deschide pe 13 februarie, cu mai multe posibilităţi de lansare pe durata lunii februarie, în funcţie de condiţiile atmosferice" şi de desfăşurarea tehnică a pregătirilor, au precizat reprezentanţii companiei Virgin Galactic, creată de miliardarul britanic Richard Branson.

"Pregătirile sunt deja în curs la Spaceport America din New Mexico, inclusiv pentru etapele riguroase de pregătire a vehiculelor, piloţilor, echipelor şi infrastructurilor", au adăugat ei.

Doi piloţi se vor afla la bord. Vehiculul suborbital SpaceShipTwo este mai întâi purtat în aer pe spatele unui avion special, care îl eliberează după atingerea unei anumite altitudini. La câteva secunde după acea desprindere, vehiculul, considerat jumătate avion, jumătate rachetă, îşi va porni motoarele pentru o ascensiune supersonică.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public