Turism spaţial: Un nou zbor-test pentru planorul suborbital dezvoltat de Virgin Galactic, programat în februarie

Turism spaţial: Un nou zbor-test pentru planorul suborbital dezvoltat de Virgin Galactic, programat în februarie

Compania specializată în turism spaţial Virgin Galactic a anunţat luni că prevede un nou zbor-test pentru planorul său suborbital SpaceShipTwo, care va fi posibil începând din data de 13 februarie, după eşecul unui test similar organizat în luna decembrie, informează AFP.

"Fereastra de zbor se va deschide pe 13 februarie, cu mai multe posibilităţi de lansare pe durata lunii februarie, în funcţie de condiţiile atmosferice" şi de desfăşurarea tehnică a pregătirilor, au precizat reprezentanţii companiei Virgin Galactic, creată de miliardarul britanic Richard Branson.

"Pregătirile sunt deja în curs la Spaceport America din New Mexico, inclusiv pentru etapele riguroase de pregătire a vehiculelor, piloţilor, echipelor şi infrastructurilor", au adăugat ei.

Doi piloţi se vor afla la bord. Vehiculul suborbital SpaceShipTwo este mai întâi purtat în aer pe spatele unui avion special, care îl eliberează după atingerea unei anumite altitudini. La câteva secunde după acea desprindere, vehiculul, considerat jumătate avion, jumătate rachetă, îşi va porni motoarele pentru o ascensiune supersonică.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești