Turneul de la Wimbledon - Federer, calificat în semifinale; Djokovic a abandonat

Turneul de la Wimbledon - Federer, calificat în semifinale; Djokovic a abandonat

Tenismanul elvețian Roger Federer s-a calificat pentru a 12-a oară în cariera sa în semifinalele turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, pe care l-a câștigat de șapte ori până acum, impunându-se în trei seturi, 6-4, 6-2, 7-6 (7/4), în fața canadianului Milos Raonic, miercuri, în sferturile de finală ale competiției de la All England Club.

Federer (34 ani), deținătorul recordului de titluri de Grand Slam (18), îl va înfrunta vineri pe Tomas Berdych, care a acces în penultimul act în urma abandonului fostului număr unu mondial, sârbul Novak Djokovic, la scorul de 7-6 (7/2), 2-0 în favoarea cehului.

Djokovic, care are în palmares trei titluri la Wimbledon (2011, 2014, 2015), acuzat dureri la brațul drept și a făcut apel la un medic, care l-a masat în zona cotului și a antebrațului.

"Cotul mă jenează de un an și jumătate. Este păcat că am fost nevoit să închei Wimbledonul în acest mod. Am început să simt durerile la începutul turneului. Acestea au continuat să crească iar astăzi a fost cel mai rău", a explicat Djokovic.

Tot marți a părăsit competiția și deținătorul titlului, scoțianul Andy Murray, numărul unu mondial, care s-a înclinat în cinci seturi, 3-6, 6-4, 6-7 (4/7), 6-1, 6-1, în fața americanului Sam Querrey, care se va lupta pentru un loc în finală cu croatul Marin Cilic. Acesta a trecut la rândul său, cu 3-6, 7-6 (8/6), 7-5, 5-7, 6-1, de luxemburghezul Gilles Muller, cel care îl eliminase în optimi pe spaniolul Rafael Nadal.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”