Turul Franței: Peter Sagan, cel mai combativ ciclist al ediției 2016

Turul Franței: Peter Sagan, cel mai combativ ciclist al ediției 2016

Slovacul Peter Sagan, campionul mondial en titre, a fost desemnat sâmbătă cel mai combativ ciclist de la ediția 2016 a Turului Franței, de către juriul condus de directorul cursei, Thierry Gouvenou, invitat de onoare fiind fostul campion american Greg LeMond.

Sagan, care va primi duminică trofeul, a obținut trei voturi. El a fost preferat belgianului Thomas De Gendt (două voturi) și columbianului Jarlinson Pantano (un vot).

În istoria Turului, combativitatea a început să fie recompensată în 1952. Primul "super-combativ" a fost desemnat în 1956 (Andre Darrigade).

În acest an, pentru prima oară a fost luată în calcul părerea publicului, prin intermediul Twitter.

În 2015, această distincție a revenit francezului Romain Bardet, iar în 2014, italianului Alessandro de Marchi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…