Tusk nu va putea depune mărturie în Polonia din cauza unui angajament în Parlamentul European (purtător de cuvânt)

Tusk nu va putea depune mărturie în Polonia din cauza unui angajament în Parlamentul European (purtător de cuvânt)

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, nu se va putea deplasa în Polonia pe 15 martie pentru a fi audiat ca martor într-o anchetă a procurorilor polonezi privind foști oficiali ai serviciilor secrete, a declarat luni purtătorul său de cuvânt, explicând că Tusk are un angajament anterior în Parlamentul European, transmite Reuters.

Parchetul din Varșovia a anunțat luni că l-a convocat pe Donald Tusk ca martor într-un caz vizând fapte petrecute în anul 2010, când Tusk era prim-ministru al Poloniei.

'Președintele Tusk a fost convocat ca martor și va depune mărturie ca martor', a declarat la Bruxelles purtătorul său de cuvânt.

'Cu toate acestea, având în vedere obligația sa de a prezenta un raport către Parlamentul European după fiecare Consiliu European, se va afla la Strasbourg miercuri, 15 martie, pentru sesiunea plenară a parlamentului', a indicat purtătorul de cuvânt. 'Îi va fi, de aceea, imposibil să depună mărturie în Polonia în acea zi', a explicat el.

Donald Tusk a fost reales, joi, la un summit la Bruxelles, în funcția de președinte al Consiliului European, în pofida opoziției guvernului de la Varșovia, care l-a dorit în locul său pe europarlamentarul conservator Jacek Saryusz-Wolski.

Partidul Dreptate și Justiție (PiS), aflat la guvernare la Varșovia, este un adversar declarat al fostului premier, a cărui formațiune liberală, Platforma Civică, se află acum în opoziție în Polonia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?