Tusk, scrisoare către Tudose: Statul de drept și progresele în combaterea corupției sunt esențiale

Tusk, scrisoare către Tudose: Statul de drept și progresele în combaterea corupției sunt esențiale

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a subliniat vineri, într-o scrisoare de felicitare adresată lui Mihai Tudose cu ocazia numirii acestuia în funcția de prim-ministru al României, că statul de drept și progresele în combaterea corupției sunt "esențiale" pentru ca românii să poată beneficia "pe deplin" de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii.

 În scrisoarea postată pe site-ul Consiliului European, Donald Tusk arată că România, ca membră a Uniunii Europene și viitoare deținătoare a Președinției Consiliului UE, "joacă un rol deosebit de activ în sprijinirea unei Uniuni mai puternice și unite, precum și a unei vecinătăți a UE stabile și democratice".

"Am încredere că guvernul dumneavoastră va oferi României stabilitatea care să ducă la dezvoltarea în continuare a țării dumneavoastră, precum și a Uniunii Europene, și că va continua să contribuie constructiv la soluționarea provocărilor comune. Statul de drept și progresele în combaterea corupției, în conformitate cu înaltele așteptări ale societății românești și cu valorile UE, sunt esențiale pentru a se asigura că toți cetățenii români pot beneficia pe deplin de toate oportunitățile oferite de calitatea de membru al Uniunii", i-a scris președintele Consiliului European noului premier român.

În finalul scrisorii, Donald Tusk îl asigură pe Mihai Tudose că așteaptă cu interes să lucreze îndeaproape și dorește succes șefului executivului de la București și noului cabinet.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…