Ţuţuianu (Pro România): Dacă moţiunea va trece, am putea negocia cu PSD, chiar şi cu PNL, pentru guvernare

Ţuţuianu (Pro România): Dacă moţiunea va trece, am putea negocia cu PSD, chiar şi cu PNL, pentru guvernare

Vicepreşedintele Pro România, Adrian Ţuţuianu, a declarat vineri, la Timişoara, că formaţiunea sa va vota moţiunea de cenzură, pentru o guvernare mai bună a României, iar dacă aceasta va trece, partidul se va aşeza la masa negocierilor, în primul rând cu PSD, iar la nevoie şi cu PNL.

"Dacă trece moţiunea, va trebui să stăm la masă cu toţi cei care vor dori să facem o majoritate care să ducă România mai departe. USR nu doreşte să facă parte dintr-o majoritate şi atunci fie reuşeşte prima noastră variantă, de a sta la masă cu PSD, fie cu PNL, să discutăm despre program, echipă de guvernare şi despre priorităţile unui an şi jumătate de mandat", a afirmat Adrian Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă.

Ca posibili premieri, Adrian Ţuţuianu i-a numit pe Sorin Câmpeanu, Mihai Tudose, Corina Creţu, Nicolae Bănicioiu sau chiar el însuşi, deoarece a fost ministru şi "nu a dezamăgit". El a exclus posibilitatea susţinerii unui premier tehnocrat, întrucât conducerea ţării trebuie să şi-o asume partidele politice.

În altă ordine de idei, deputatul Adrian Pau, membru al grupului parlamentar Pro Europa, a declarat că pe deputatul ALDE Marian Cucşa "nu îl recomandă nimic să poată avea previziuni politice", după ce Cucşa a afirmat că a fost demis din funcţia de preşedinte al organizaţiei ALDE Timiş, "partid care nu va mai exista întrucât va fi înghiţit de Pro România".

"Marian Cucşa nu ne-a demonstrat până acum că ar fi un vizionar în activitatea politică. Dacă Pro România sau ALDE vor dispărea de pe scena politică se va datora faptului că el împreună cu câţiva colegi au reuşit să distrugă grupul ALDE din Camera Deputaţilor. Dacă este cineva groparul ALDE, nu este Călin Popescu-Tăriceanu, aşa cum vrea să afirme Marian Cucşa, ci este el cu colegii care au ales să plece din ALDE, să nu-l susţină pe Mircea Diaconu şi să ne pună în situaţia de a nu avea oameni în secţiile de votare, pentru că ei au ales să părăsească grupul ALDE şi să desfiinţeze grupul ALDE din Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, el ar trebui să ne spună că susţine PSD (...)", a afirmat Adrian Pau.

Adrian Ţuţuianu a comentat în acest context că există "o alianţă electorală între Pro România şi ALDE cu un scop precis, pentru susţinerea candidatului independent Mircea Diaconu la Preşedinţia României. Nu există nici anexe, nici protocoale secrete". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...