TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

Direcția Națională Anticorupție desfășoară în TVR o acțiune de verificare, ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani, informează Televiziunea publică, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

"În virtutea transparenței pe care actuala conducere a TVR dorește să o promoveze în privința activității televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât și pe reprezentanții mass-media că Direcția Națională Anticorupție desfășoară zilele acestea în TVR o acțiune de verificare. Această acțiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiții", informează Televiziunea publică.

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Potrivit acestora, au fost ridicate documente de la Televiziunea publică.

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activității SRTV în perioada 2005 — 2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, așa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului.

"E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei și o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână", a afirmat Chelaru, luni, la finalul ședinței Biroului permanent.

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluționării unui dosar referitor la "efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârșire a unor infracțiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanții SRTV a unor contracte de prestări servicii".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

4 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…

5 VIDEO Ea este