TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

Direcția Națională Anticorupție desfășoară în TVR o acțiune de verificare, ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani, informează Televiziunea publică, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

"În virtutea transparenței pe care actuala conducere a TVR dorește să o promoveze în privința activității televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât și pe reprezentanții mass-media că Direcția Națională Anticorupție desfășoară zilele acestea în TVR o acțiune de verificare. Această acțiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiții", informează Televiziunea publică.

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare . Potrivit acestora, au fost ridicate documente de la Televiziunea publică.

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activității SRTV în perioada 2005 — 2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, așa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului .

"E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei și o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână", a afirmat Chelaru, luni, la finalul ședinței Biroului permanent.

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluționării unui dosar referitor la "efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârșire a unor infracțiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanții SRTV a unor contracte de prestări servicii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”