TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

TVR: DNA desfășoară o acțiune de verificare ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani

Direcția Națională Anticorupție desfășoară în TVR o acțiune de verificare, ce vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani, informează Televiziunea publică, într-un comunicat transmis luni AGERPRES.

"În virtutea transparenței pe care actuala conducere a TVR dorește să o promoveze în privința activității televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât și pe reprezentanții mass-media că Direcția Națională Anticorupție desfășoară zilele acestea în TVR o acțiune de verificare. Această acțiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiții", informează Televiziunea publică.

DNA a cerut documente de la Senat și de la Camera Deputaților în legătură cu achizițiile publice ale TVR, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare . Potrivit acestora, au fost ridicate documente de la Televiziunea publică.

Copii ale rapoartelor întocmite de Comisiile parlamentare de anchetă pentru evaluarea activității SRTV în perioada 2005 — 2015, împreună cu documentele ce au stat la baza redactării acestora, vor fi trimise DNA, așa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepreședinte al Senatului .

"E firesc să înaintăm documentele. Nu au caracter secret. Există un raport al Comisiei și o serie de stenograme care sunt păstrate în arhiva Senatului. Dacă documentele nu au caracter clasificat, le înaintăm în această săptămână", a afirmat Chelaru, luni, la finalul ședinței Biroului permanent.

Potrivit solicitării DNA, documentele sunt necesare în vederea soluționării unui dosar referitor la "efectuarea de verificări cu privire la posibila săvârșire a unor infracțiuni cu ocazia încheierii de către reprezentanții SRTV a unor contracte de prestări servicii".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...