TVR şi sindicatul şefilor, acţionaţi în judecată pentru diminuarea drepturilor angajaţilor

TVR şi sindicatul şefilor, acţionaţi în judecată pentru diminuarea drepturilor angajaţilor

Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind a acţionat în justiţie Societatea Română de Televiziune şi sindicatul "de casă al administraţiei" - Sindicatul pentru Unitatea Salariaţilor Tv - pentru anularea prevederilor actului adiţional nr. 2 la Contractul Colectiv de Muncă din instituţie, document care diminuează drepturile legale pentru salariaţii care efectuează deplasări în interes de serviciu.

Potrivit unui comunicat al sindicatului SRJ MediaSind, în cererea de chemare în judecată se arată faptul că această tranzacţie semnată de preşedintele-director general, Doina Gradea, şi de un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte interimar al SPUSTv conţine clauze care diminuează în mod flagrant drepturile minimale prevăzute pentru toţi angajaţii din TVR în HG nr. 714/2018 privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării în interesul serviciului.

SRJ MediaSind solicită instanţei să anuleze clauzele semnate, astfel încât salariaţilor SRTV să li se aplice prevederile mai favorabile, şi anume, cele din HG 714/2018.

"Având în vedere faptul că SPUSTv nu mai deţinea numărul legal de membri pentru a negocia CCM şi nici nu îndeplinea condiţiile legale privind calitatea de reprezentant, până la finalizarea acestui proces, SRJ MediaSind şi filiala sa, MediaSind TVR, solicită conducerii instituţiei să nu aplice clauzele abuzive din actul adiţional nr. 2 şi să acorde tuturor angajaţilor Televiziunii naţionale drepturile prevăzute în HG 714/2018, şi anume alocaţia de cazare în cuantum de 230 de lei pe zi fără prezentarea documentelor justificative, în conformitate cu prevederile art. 1 alin. 4'', se spune în comunicat.

SRJ MediaSind atrage atenţia că, în conformitate cu prevederile art. 5 din HG 714/2018, "nerespectarea prevederilor prezentei hotărâri atrage, după caz, în condiţiile legii, răspunderea disciplinară, civilă, contravenţională sau penală a celor vinovaţi".

În acest proces, SRJ MediaSind este reprezentată de Casa de avocatură coordonată de av. Dan Iordache. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro