Tweet-uri mai lungi: Trump nu va face parte din grupul de testare, precizează Twitter

Tweet-uri mai lungi: Trump nu va face parte din grupul de testare, precizează Twitter

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, hiper activ pe Twitter, nu va face parte dintre utilizatorii autorizați să testeze extinderea mesajelor tweet la 280 de caractere, a precizat rețeaua socială americană, informează miercuri AFP.

''El nu este în grupul de testare'', a ținut să precizeze pe rețeaua de socializare unul dintre cofondatorii Twitter, Biz Stone, după ce anunțul de marți privind posibila dublare a lungimii tweet-urilor a declanșat o avalanșă de reacții din partea utilizatorilor.

Twitter a anunțat marți că testează cu un mic grup de utilizatori această dublare a lungimii tweet-urilor înainte de o eventuală generalizare. Durata acestui test nu a fost specificată.

Biz Stone a a răspuns astfel unui utilizator care a comentat anunțul cu ironie: ''Multumesc @biz și @jack (Dorsey, patronul și cofondatorul Twitter) că-i dați lui Donald Trump de două ori mai mult spațiu, mai degrabă decât să reglați circul pe care l-a creat deja cu 140 de caractere''.

Donald Trump folosește Twitter pentru a face anunțuri politice importante, dar și pentru a publica comentarii spontane și uneori incendiare pe diverse teme, amintește AFP.

Tweet-uri prezidențiale despre Coreea de Nord — inclusiv unul în care afirma că liderul nord-coreean Kim Jong-Un ''nu va mai fi acolo pentru mult timp'' — au stârnit controverse în ultimele zile, unii susținând că mesajul a încălcat regulile de utilizare a Twitter, care interzice amenințările cu violența.

Twitter a promis că va revizui regulile de utilizare a rețelei, subliniind că "valoarea de informare" și interesul public trebuie luate în considerare atunci când se analizează dacă se șterge un tweet.

Mulți utilizatori de Twitter au criticat marți dublarea limitei de caractere a mesajelor de pe Twitter, unii folosind cuvinte foarte dure față de președintele Trump. "Cu 280 de caractere, Trump poate începe un război nuclear și un război cu NFL (Liga Profesională de Fotbal American) într-un singur tweet. Ce vremuri trăim", scrie unul dintre aceștia, citat de AFP.

Din weekendul trecut, președintele este în conflict împotriva NFL și a jucătorilor care au îngenuncheat în timpul imnului național american, o modalitate pentru ei de a denunța violența polițiștilor împotriva negrilor din Statele Unite ale Americii. La rândul său, președintele american vede în acest gest o "lipsă de respect față de steag".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…