Twitter a suspendat 70 de conturi pro-Bloomberg pentru nerespectarea regulilor împotriva manipulării

Twitter a suspendat 70 de conturi pro-Bloomberg pentru nerespectarea regulilor împotriva manipulării

Twitter a suspendat 70 de conturi care postau conţinuturi favorabile lui Michael Bloomberg, candidat la învestitura democrată care a angajat sute de persoane pentru a-l promova în cercurile lor sociale în timpul campaniei, scrie AFP.

"Am luat măsuri împotriva unui grup de conturi pentru că au încălcat regulile noastre împotriva tentativelor de manipulare şi de spam pe platformă", a declarat un purtător de cuvânt al Twitter.

Informaţia a fost mai întâi dezvăluită de Los Angeles Times. Potrivit Twitter, unele conturi sunt de acum interzise, în timp ce altele vor putea fi reautorizate odată ce persoanele vizate vor demonstra că ele îşi controlează bine contul.

Echipa miliardarului şi ex-primar al New York-ului a confirmat săptămâna trecută colaborarea pe reţelele de socializare cu creatori de conţinuturi, în special umoristice pentru a promova o imagine decontractată.

Wall Street Journal (WSJ) a relevat, între altele, miercuri că în campania candidatului sunt implicate sute de persoane în California, plătite cu câte 2.500 de dolari pe lună pentru a posta cu regularitate mesaje de sprijin şi a trimite texte similare prietenilor lor.

Dar această tehnică, care amestecă frontierele între publicităţi politice şi mesaje ale unor simpli militanţi sau simpatizanţi, nu este foarte bine văzută pe reţelele de socializare care încearcă de mai multe luni să încadreze campaniile electorale în platformele lor şi să împiedice derivele.

Potrivit Twitter, conturile suspendate încalcă această regulă a reţelei:"Nu puteţi amplifica sau perturba convorbirile într-un mod artificial, utilizând conturi multiple în special pentru a posta conţinuturi duplicate sau de a crea un angajament fictiv".

Presa americană informează că Facebook intenţionează să reacţioneze şi ea de asemenea la metodele de campanie ale lui Michael Bloomberg.

Gigantul reţelelor sociale autorizează publicităţile cu caracter politic, contrar Twitter, dar ar putea să se asigure că persoanele plătite pentru a-şi afişa sprijinul sunt identificate clar ca atare.

Potrivit WSJ, circa 500 "reprezentanţi numerici" deja angajaţi ar lucra între 20 şi 30 de ore săptămânal.

Ei pot să se servească de Outvote, o aplicaţie care permită trimiterea unor mesaje preredactate, să posteze conţinuturi pe reţele şi să retrimită date ale echipei de campanie.

Potrivit cotidianului financiar, această investiţie, care ar putea costa milioane de dolari, este realizată odată cu apropierea zilei de 3 martie, de "super marţi", când 14 state vor vota, dar ea ar putea fi extinsă în restul ţării.

Michael Bloomberg bate deja recordurile de cheltuieli publicitare în această campanie cu peste 340 de milioane de dolari cheltuite în trei luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…