Twitter introduce o metodă unică de autentificare în doi factori pentru securizarea conturilor (blog)

Twitter introduce o metodă unică de autentificare în doi factori pentru securizarea conturilor (blog)

Utilizatorii Twitter îşi pot securiza conturile cu o metodă unică de autentificare în doi factori (2FA), fără vreo opţiune suplimentară de acest tip, cum se întâmpla din 2018, informează blogul din România al producătorului de soluţii antivirus, Eset.

Dacă aveţi cont pe Twitter, puteţi utiliza acum o cheie de securitate hardware ca metodă unică de autentificare cu doi factori (2FA). În timp ce serviciul de microblogging le permitea în trecut utilizatorilor să folosească o cheie de securitate ca una dintre metodele principale de autentificare cu 2 factori, în martie Twitter a anunţat că va face în curând cheile de securitate fizică să fie utilizate ca metodă unică de autentificare. Respectându-şi planul, platforma acum a lansat funcţia pentru toţi utilizatorii care doresc să îşi consolideze securitatea contului", notează sursa citată.

În 2018, Twitter a introdus opţiunea ca una dintre mai multe metode 2FA, dar aceasta le impunea utilizatorilor să aibă activată şi o altă formă de 2FA, suportul fiind oferit iniţial doar pentru versiunea web. Ulterior, în 2020, funcţia a fost extinsă la aplicaţiile Android şi iOS, în timp ce la începutul acestui an a fost adăugată opţiunea de a înregistra mai multe chei de securitate.

"Orice metodă de 2FA este mai bună decât nimic, însă cheile de securitate hardware oferă garanţii mai mari împotriva compromiterii contului,decât autentificarea 2FA bazată pe SMS, spre exemplu. Într-adevăr, şi aplicaţiile de autentificare s-au aflat, de multe ori, în vizorul atacatorilor. Codurile primite prin mesaje text pot fi interceptate cu uşurinţă de un criminal cibernetic cu ambiţie. Acesta ar putea, de exemplu, să redirecţioneze mesajele text către o altă cartelă SIM prin efectuarea unui atac de tip swap SIM, care presupune impersonarea victimei şi contactarea operatorului de telecomunicaţii pentru a-l convinge că "telefonul victimei" a fost furat şi că acum foloseşte un nou SIM", menţionează experţii în securitate cibernetică.

Aceştia susţin, totodată, că dacă nu este activată încă nicio metodă 2FA pentru de Twitter, ar fi bine să fie urmat acest pas imediat urmând ghidul oferit de Twitter.

La 21 martie 2021, s-au împlinit 15 ani de la primul mesaj postat pe platforma de socializare Twitter.

La acel moment, platforma număra doar 14 conturi. Iniţial, site-ul s-a numit Twttr, vocalele fiind adăugate la momentul lansării oficiale, pe data de 15 iulie 2006.

Până în trimestrul IV din 2023, Twitter estimează că va ajunge la cel puţin 315 milioane de utilizatori zilnici care pot vedea reclame (mDAU).

Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...