Twitter şi Facebook suspendă mai multe conturi de ştiri care postau informaţii despre probleme la scrutin

Twitter şi Facebook suspendă mai multe conturi de ştiri care postau informaţii despre probleme la scrutin

Twitter şi Facebook au suspendat marţi mai multe conturi de ştiri cu orientare de dreapta recent create şi care postau despre alegeri pentru încălcarea politicilor lor, relatează Reuters.

Twitter a precizat că conturile au fost suspendate pentru încălcarea politicii sale împotriva "coordonării", postând conţinut identic sau angajându-se într-un alt comportament automat. Facebook le-a suspendat la rândul său pentru comportament neautentic.

Unul dintre conturile suspendate este SVNewsAlerts, care avea peste 78.000 de urmăritori pe Twitter, după ce a dobândit peste 10.000 în ultima săptămână.

Contul de ştiri a avertizat în mod frecvent despre tulburări legate de alegeri şi a abordat chestiuni pentru siguranţa şi fiabilitatea votului. De asemenea, contul atrăgea atenţia asupra acuzaţiilor de fraudă legate de democraţi şi trimitea la mitingurile şi discursurile lui Trump.

Alte conturi suspendate de Twitter sunt FJNewsReporter, Crisis_Intel şi Faytuks.

O pagină de Facebook numită tot SVNewsAlerts, care a fost suspendată marţi după-amiază, avea peste 20.000 de urmăritori.

Informaţii false sau exagerate despre fraude la vot şi întârzieri la secţiile de vot au circulat pe social media întreaga zi, în unele cazuri ajutate de conturi republicane şi publicaţii online.

FBI şi procurorul general din New York au afirmat că cercetează o serie de apeluri ale unui robot telefonic care îi îndemna pe oameni să rămână acasă, care au fost raportate în mai multe state-cheie.

Hashtag-ul #StopTheSteal a crescut de la câteva zeci de menţiuni la peste 2.000 într-un interval de 15 minute în cursul dimineţii, potrivit informaţiilor furnizate de firma de monitorizare a media Zignal Labs.

Zignal susţine că afirmaţii nefondate despre secţii de vot închise şi cozi excesiv de lungi în zonele cu înclinaţii republicane din Pennsylvania au fost redistribuite de 33.000 de ori pe Twitter.

De asemenea, Twitter a aplicat o etichetă care menţionează că faptele relatate trebuie verificate mai multor tweet-uri din partea contului @PhillyGOP, aflat printre cele care au folosit hashtag-ul #StopTheSteal. Filiala Partidului Republican din Philadelphia nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta etichetele Twitter.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...