Twitter va solicita prin instanţă achiziţionarea companiei de către Musk

Twitter va solicita prin instanţă achiziţionarea companiei de către Musk

Vineri mai devreme, avocaţii antreprenorului american au anunţat compania că reziliază acordul de cumpărare. „Twitter s-a angajat să încheie afacerea la preţul şi condiţiile convenite cu domnul Musk şi intenţionează să pornească un proces pentru a pune în aplicare acordul de fuziune”, a scris el pe Twitter, adăugând că „sunt încrezători că vor prevala” în următorul proces.

Anterior, s-a raportat că, în condiţiile acordului, în cazul unei încălcări a acordului, antreprenorul trebuie să plătească despăgubiri de aproximativ 1 miliard de dolari companiei.

În aprilie, directorii companiei au raportat că Musk s-a oferit să achiziţioneze reţeaua de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. În mai, antreprenorul a spus că încearcă să obţină informaţii care să confirme că, conturile falsurile şi cele folosite pentru trimiterea în masă a mesajelor de publicitate reprezintă mai puţin de 5% din numărul lor total pe Twitter. Notificarea de reziliere precizează că Twitter a furnizat „informaţii incomplete” cu privire la acest subiect, care au fost insuficiente pentru a permite o evaluare independentă. În plus, avocaţii antreprenorului au indicat că firma nu a transferat către Musk situaţii financiare complete şi documente despre modelul financiar Twitter.

Musk este CEO-ul Tesla şi SpaceX. Potrivit estimărilor Bloomberg, antreprenorul se află pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Averea lui este estimată la 214 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată