Ucigașul cântăreței Christina Grimmie a fost identificat

Ucigașul cântăreței Christina Grimmie a fost identificat

Bărbatul care a împușcat-o pe cântăreața americană Christina Grimmie și apoi s-a sinucis a fost identificat de poliție drept Kevin James Loibl, un tânăr în vârstă de 27 de ani din St. Petersburg, Florida, conform unui material publicat de Reuters.

* UPDATE Cântareața americană Christina Grimmie a murit în urma rănilor grave (poliție)

Criminalul, despre care se crede că era un fan cu probleme psihice, a deschis focul asupra cântăreței în vârstă de 22 de ani, care conform Wikipedia avea origini italo-române, în timp ce aceasta semna autografe după ce cântase în deschiderea concertului formației Before You Exit, la Plaza Live din Orlando, Florida.

Conform poliției, Kevin James Loibl a premeditat atacul. Acesta a călătorit la Orlando pentru o asista la concert înarmat cu două pistoale, mai multe încărcătoare și un cuțit de vânătoare. Șeful poliției din Orlando, John Mina, a mai precizat că suspectul nu avea cazier și nu există indicii că s-ar fi cunoscut personal cu victima sa.

"Suntem de părere că a venit aici special pentru a comite această crimă", a susținut John Mina.

Suspectul s-a apropiat de cântăreața care semna autografe și a deschis pur și simplu focul. Fratele solistei l-a pus la pământ pe atacator, un gest curajos care probabil că a dus la salvarea altor vieți, conform poliției din Orlando.

"Fratele ei, Marcus, este un erou și probabil că a salvat și alte vieți. El nu a fost rănit", conform unui comunicat al poliției din Orlando în care se precizează că în incinta unde s-a produs atacul se mai aflau în jur de 120 de persoane.

Christina Grimmie a fost transportată la spital în stare critică și a încetat din viață sâmbătă dimineață.

Deși spectatorii concertului au trecut printr-un filtru de securitate, la intrare nu au fost instalate detectoare de metale iar agenții de securitate nu erau înarmați, conform lui John Mina.

Moartea tragică a Christinei Grimmie, fostă vedetă a emisiunii-concurs "The Voice", a provocat și reacția organizațiilor americane care militează pentru interzicerea vânzării armelor de foc. "În timp ce detaliile acestui atac armat sunt încă investigate, avem o singură certitudine și anume că factorii de decizie politică din Florida pot face mult mai multe pentru a preîntâmpina astfel de tragedii și pentru ca armele de foc să nu mai ajungă în astfel de mâini", a declarat Dan Gross, președintele organizației Brady Campaign to Prevent Gun Violence.

Originară din New Jersey, Christina Grimmie a început să atragă atenția asupra sa în urmă cu câțiva ani când a postat pe YouTube câteva cover-uri ale unor piese pop celebre, care i-au adus milioane de vizualizări. În 2014 Christina a încheiat pe locul trei emisiunea-concurs "The Voice", organizată de televiziune NBC.

Un caz similar s-a produs în SUA în 1995, când tânăra cântăreață Selena Quintanilla-Perez, 23 de ani, a fost împușcată într-o cameră de motel de chiar fondatorul fan-clubului său. Luna trecută vedeta pop niponă Mayu Tomita, 20 de ani, a fost înjunghiată în timpul unei întâlniri cu fanii la Tokyo. Din fericire Mayu Tomita a supraviețuit atacului. Poliția japoneză a reținut un suspect în vârstă de 27 de ani.

Christina Grimmie și-a lansat primul disc EP, "Find Me", în 2011, fiind urmat de primul album de studio, "With Love", în 2013.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…