Ucigașul polițistului din Timiș, găsit spânzurat în celulă. Manevrele de resuscitare au eșuat, Lepa a fost declarat decedat

Ucigașul polițistului din Timiș, găsit spânzurat în celulă. Manevrele de resuscitare au eșuat, Lepa a fost declarat decedat

Administrația Națională a Penitenciarelor confirmă printr-un comunicat de presă moartea lui Marcel Lepa: ”Luni, 10 iunie 2019, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a fost solicitat să intervină pentru acordarea de prim-ajutor unui deținut care a comis un act de suicid, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere. Au fost efectuate imediat manevre de resuscitare și, totodată, a fost solicitat, prin numărul unic 112, un echipaj al SMURD, care a constatat decesul la ora 7:15. În conformitate cu procedurile legale, administrația penitenciarului a anunțat familia deținutului decedat, judecătorul de supraveghere a privării de libertate, precum și Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara. Cauzele producerii decesului sunt cercetate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara”.

Marcel Lepa, principalul suspect în cazul uciderii polițistului din Timiș, a fost găsit luni dimineața spânzurat în celula în care era închis la Penitenciarul din Timișoara, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

”În jurul orei 06:40, numitul Lepa Ionel Marcel, cercetat pentru uciderea polițistului din cadrul IPJ Timiș, a fost găsit spânzurat în camera de arest de la Penitenciarul Timișoara. Un echipaj medical a constatat decesul”, au declarat sursele citate.

Lepa se afla de joi la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, după ce fusese externat.

El a fost capturat marțea trecută în localitatea Remetea Mare, la ora 4,35, fiind prins chiar în casa unde fusese căutat luni și unde s-a întors. Poliția a găsit mai mult arme, printre care un pistol și grenade.

Magistraţii Tribunalului Timiş au emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marcel Lepa, care a împuşcat mortal duminica trecută un poliţist aflat în misiune, pe raza localităţii Izvin.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, Mihaela Pop, a declarat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de inculpatul Lepa Marcel sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, aflate în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie.

S-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că în după-amiaza zilei de 2 iunie, în jurul orei 15.00, în timp ce încerca să scape prin fugă de organele de poliţie din cadrul Poliţiei Timiş, care l-au depistat într-un imobil din localitatea Izvin, înarmat fiind fără drept cu un pistol letal marca Singer, cu gloanţe de calibrul 7,65 mm, a sărit pe geam afară în stradă şi l-a împuşcat mortal pe agentul şef principal Cristian Amariei, din cadrul Poliţiei Oraşului Recaş, ce asigura perimetrul din exterior şi care se afla la marginea străzii, trăgând asupra acestuia două focuri de armă la nivelul pieptului, respectiv la baza gâtului, a detaliat prim-procurorul Mihaela Pop, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Inculpatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea dispusă de Judecătoria Lugoj la data de 05.10.2017, rămasă definitivă în data de 25.04.2018, pentru comiterea unei tentative de tâlhărie calificată.

Lepa fusese externat, joi, din Spitalul Municipal Timişoara şi introdus în penitenciar după a fost supus unei operaţii în care medicii i-au scos cele două gloanţe care l-au atins duminică, după ce l-a împuşcat pe poliţist.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Nave de desant ale Rusiei se îndreaptă din Nord, cel mai probabil, spre Marea Neagră