Brigada a 3-a de asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei a învins unitățile Brigăzii 72 de pușcași motorizați a Forțelor Armate Ruse în apropiere de orașul Bahmut și au „eliberat o parte din teritoriu și au capturat” militari ruși, afirmă Andrii Bilețki, fondatorul și primul comandant al Regimentului Azov și liderul Corpului Național, citat de Pravda .

„Ca urmare a acțiunilor ofensive ale Brigăzii a 3-a de Asalt a Forțelor Armate ale Ucrainei, unitățile Brigăzii 72 a Federației Ruse au fost înfrânte. De fapt, companiile 6 și 8 ale acestei brigăzi au fost complet distruse”, a afirmat acesta, pe mesageria Telegram.

Potrivit sursei citate, „un număr semnificativ de vehicule blindate de luptă au fost distruse, iar un număr semnificativ de prizonieri au fost capturați. Așa-numitul Detașament 3 de asalt al PMC [grupare militară privată ] Wagner a suferit pierderi grele”.

Comandantul ucrainean a mai spus că acțiunile ofensive s-au desfășurat „pe o fâșie de 3 kilometri lățime și 2 kilometri și 600 de metri adâncime” iar acum „tot acest teritoriu este complet eliberat de forțele de ocupație rusești”.