Ucraina, acuzată de atacuri la instalații de petrol și gaze din Rusia: Cel puțin trei drone doborâte, una dintre ele lângă Moscova

Ucraina, acuzată de atacuri la instalații de petrol și gaze din Rusia: Cel puțin trei drone doborâte, una dintre ele lângă Moscova

Cel puțin trei drone au fost doborâte marți în apropierea unor instalații de petrol și gaze din Rusia, inclusiv în regiunea Moscova, relatează presa locală.

Drona doborâtă în apropiere de Moscova FOTO Twitter @Faytuks

Într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării afirmă că două drone au fost neutralizate în sudul Rusiei, și anume în regiunea Krasnodar și în Republica Adîgheia.

Sursa citată susține că dronele respective aparțin Ucrainei și vizau infrastructuri civile.

„Regimul de la Kiev a încercat să atace cu drone situri de infrastructură civilă din regiunile Krasnodar și republica Adîgheia. Dronele au fost neutralizate”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, precizând că nu s-au înregistrat pagube și nici victime.

Potrivit unor internauți și fotografii distribuite pe rețele de socializare din Rusia, o a treia dronă a fost doborâtă în apropierea unei instalații Gazprom din orașul Kolomna, situat la 114 kilometri sud-est de Moscova.

Ar fi vorba de o dronă de tip UJ-22, produsă de compania URKJET. Drona respectivă ar avea o autonomie de zbor de opt ore și o viteză de deplasare de 130-140 de kilometri pe oră la o altitudine maximă de 50 de metri. De asemenea, poate transporta o încărcătură explozibilă de 15-20 de kilograme și poate fi echipată cu 30 de grenade F1 și patru lansatoare de grenade de tip RPG-7.

Anterior, un incendiu a fost raportat la o instalație de petrol și gaze din orașul Tuapse, situat în regiunea Krasnodar, pe malul Mării Negre, la circa 240 de kilometri de Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în martie 2014. O dronă a fost observată deasupra instalației din Tuapse înainte de izbucnirea incendiului, care a avut loc în noaptea de luni spre marți.

De asemenea, mai multe avioane și-au anulat aterizările pe Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg și au făcut cale întoarsă, marți dimineață, din cauza unui obiect neidentificat. Închis temporar, aeroportul și-a reluat între timp activitatea. Interdicția de zbor care viza o rază de 200 de kilometri în jurul aeroportului a fost de asemenea ridicată. Deocamdată nu există niciun comentariu oficial despre cauza perturbării zborurilor către aeroportul din Sankt Petersburg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa