Ucraina: Convoiul preşedintelui Petro Poroşenko, atacat de ultranaţionalişti

Ucraina: Convoiul preşedintelui Petro Poroşenko, atacat de ultranaţionalişti

Un grup de ultranaţionalişti ucraineni au atacat sâmbătă convoiul preşedintelui Petro Poroşenko în localitatea Cerkasî, în confruntările care au urmat în acest oraş şi în capitala Kiev fiind răniţi 25 de poliţişti, a anunţat duminică poliţia ucraineană, citată de AFP.

Susţinători ai partidului de extremă-dreapta Corpul Naţional au încercat să blocheze convoiul preşedintelui Poroşenko, venit la Cerkasî pentru a susţine un discurs în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 31 martie.

În total 19 poliţişti au fost răniţi aici după ce au intervenit pentru a proteja convoiul prezidenţial. Alţi trei poliţişti, dintre care unul a suferit arsuri la ochi, au fost răniţi în urma confruntărilor cu militanţi ai aceleiaşi mişcări în apropierea sediului preşedinţiei la Kiev.

O înregistrare difuzată de poliţie arată o mulţime de indivizi, unii mascaţi, înconjurând convoiul prezidenţial la Cerkasî, câţiva reuşind să se urce pe autoturisme şi să le deschidă portierele. Străzile din apropiere au fost apoi acoperite de fum după ce protestatarii au provocat incendii.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /