Ucraina îi acuză pe ruşi că au distrus o biserică din lemn. Zelenski: Rusia, o ţară „barbară”, trebuie exclusă din UNESCO

Ucraina îi acuză pe ruşi că au distrus o biserică din lemn. Zelenski: Rusia, o ţară „barbară”, trebuie exclusă din UNESCO

"Artileria rusă a lovit astăzi din nou Lavra din Sviatogirsk”, în regiunea Doneţk, una dintre principalele mănăstiri ortodoxe din Ucraina, a scris preşedintele pe Telegram, postând un videoclip cu Schitul Tuturor Sfinţilor în flăcări.

El a amintit că mănăstirea a fost deja lovită săptămâna aceasta de bombardamentele ruseşti "care au ucis patru călugări şi au rănit grav alţi patru”.

Potrivit acestuia, acolo sunt găzduiţi şi 300 de civili, inclusiv 60 de copii care se refugiază acolo de bombardamente.

Schitul "a fost distrus pentru prima dată în vremea sovietică. Ulterior, a fost reconstruit. Şi acum a fost incendiat de armata rusă”, a protestat preşedintele, cerând ca Rusia, o ţară "barbară", să fie exclusă din UNESCO.

„Un rânjet al «lumii barbare ruse», pentru care nimic nu e sfânt. Ucraina va respinge diavolul înapoi, în spatele Cortinei de Fier”, a scris şi consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak într-o postare pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...