Ucraina: Lupte acerbe în apropiere de Bahmut, în regiunea Doneţk VIDEO

Ucraina: Lupte acerbe în apropiere de Bahmut, în regiunea Doneţk VIDEO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri seară că lupte extrem de acerbe se dau în prezent lângă Bahmut, oraş din regiunea Doneţk în estul Ucrainei, o ţintă prioritară pentru armata rusă de luni de zile, transmite AFP.

Lupte în zona Bahmutului FOTO Profimedia

„Situaţia din prima linie nu cunoaşte schimbări semnificative. În regiunea Doneţk, lângă Bahmut şi Avdiivka, au loc lupte extrem de acerbe”, a spus preşedintele ucrainean în intervenţia sa zilnică difuzată pe reţelele de socializare.

Marţi, şapte civili au fost ucişi şi alţi trei au fost răniţi în Bahmut, potrivit guvernatorului regional Pavlo Kirilenko.Luptele sunt dezlănţuite în zonă, forţele ruse fiind disperate să obţină victorii după mai multe eşecuri de la începutul lunii septembrie.

„Ocupanţii ruşi au pierdut deja atât de multe echipamente, aviatice şi altele, cât majoritatea armatelor lumii pur şi simplu nu au şi nu vor avea niciodată în serviciu”, a dat asigurări preşedintele Zelenski.

Potrivit acestuia, „Rusia nu va putea compensa aceste pierderi”.

Liderul ucrainean a denunţat din nou „nebunia comandamentului rus” care „trimite zi după zi oameni la moarte” şi care este vizibilă, în opinia sa, în special în estul ţării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…