Ucraina: Moscova recunoaște pașapoartele 'republicilor' separatiste Lugansk și Donețk

Ucraina: Moscova recunoaște pașapoartele 'republicilor' separatiste Lugansk și Donețk

Pașapoartele emise de autoritățile rebele din regiunile separatiste din estul Ucrainei sunt recunoscute drept valabile de către Rusia, conform unui decret semnat de președintele rus Vladimir Putin și publicat sâmbătă, informează France Presse.

''Documentele de identitate, diplomele școlare și profesionale, certificatele de naștere și cele de deces emise de autoritățile în exercițiu în zonele citate sunt recunoscute ca valabile de către Rusia'', se arată în decret, care menționează autoproclamatele republici Lugansk și Donețk.

''Cetățenii ucraineni și apatrizii care locuiesc acolo (în Lugansk și Donețk) pot totuși să intre și să iasă din Rusia fără viză'', precizează documentul intrat în vigoare sâmbătă, 18 februarie.

Aceste măsuri sunt temporare, respectiv 'până atunci când în regiunile Donețk și Lugansk se va găsi o soluție politică pe baza acordurilor de la Minsk', semnate în februarie 2015.

În martie anul trecut, autoritățile rebele din estul Ucrainei au început să le distribuie pașapoarte locuitorilor, similare pașapoartelor rusești.

La începutul acestei luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că 'numai motive umanitare', cu titlu excepțional, ar putea permite recunoașterea în Rusia a documentelor emise de autoritățile separatiste din estul Ucrainei.

Moscova nu recunoaște republicile rebele autoproclamate Lugansk și Donețk, unde conflictul militar dintre armata ucraineană și separatiștii proruși, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu circa 10.000 de morți până în prezent.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente

4 VIDEO Priviți, exod în masă la Paris! Parizienii părăsesc orașul înainte ca acesta să fie închis

5 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…