Ucraina: Parlamentul aprobă numirea lui Oleksii Reznikov ca ministru al apărării

Ucraina: Parlamentul aprobă numirea lui Oleksii Reznikov ca ministru al apărării

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a aprobat joi numirea lui Oleksii Reznikov, candidatul propus de preşedintele Volodimir Zelenski, în postul de ministru al apărării, transmite Reuters.

Reznikov, în vârstă de 55 de ani, fost avocat şi până acum vicepremier responsabil pentru regiunile separatiste din estul ţării şi pentru peninsula Crimeea, îi va succeda în funcţie lui Andrii Taran.

Taran a demisionat în această săptămână după ce performanţa sa în materie de reforme a fost criticată de deputaţi atât din opoziţie, cât şi de la putere.

Împreună cu Taran au mai demisionat alţi patru miniştri, în cadrul unei remanieri a executivului de la Kiev.

Numirea lui Reznikov intervine într-un moment în care Ucraina afirmă că Rusia a lăsat trupe în apropierea graniţei sale după recentele manevre militare de amploare, numărul soldaţilor ruşi din zonă totalizând în prezent 90.000.

Statele Unite au apreciat că mişcările de trupe ruse sunt semnificative, dar nu 'făţiş agresive'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…