Ucraina: Poroșenko îl demite pe guvernatorul regiunii Donețk și numește un general

Ucraina: Poroșenko îl demite pe guvernatorul regiunii Donețk și numește un general

Președintele ucrainean Petro Poroșenko l-a înlăturat vineri din funcție pe guvernatorul oficial al regiunii Donețk (în estul separatist al Ucrainei), milionarul Serghei Taruta, și a numit în locul acestuia un general, în persoana lui Oleksandr Kihtenko, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului ucrainean, Sviatoslav Țegolko, citat de Interfax-Ukraina.

Serghei Taruta, originar din regiune, a fost numit în luna martie în postul de guvernator al regiunii Donețk pentru a pune capăt rebeliunii separatiste proruse. Generalul Kihtenko (58 de ani), cel care îl va înlocui pe Taruta, a fost comandant al trupelor Ministerului de Interne.

Situația era tensionată vineri în orașul Donețk, tiruri și explozii auzindu-se în cartierul Kievski, situat în apropierea aeroportului, care este de mai multe zile scena unor lupte intense între armata ucraineană și separatiștii proruși. Primăria orașului a anunțat că trei civili au fost uciși și alți cinci au fost răniți în ultimele 24 de ore.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...