Ucraina revendică atacuri cu drone asupra a două rafinării de petrol din Rusia

Ucraina revendică atacuri cu drone asupra a două rafinării de petrol din Rusia

Ucraina a revendicat vineri un atac cu drone asupra a două rafinării de petrol din regiunea Krasnodar, în sudul Rusiei, după ce Ministerul Apărării de la Moscova a susținut că a neutralizat 19 drone inamice.

Incendiu la rafinăria de petrol Ilski Captură Aleksandr Jaleiko

„Dronele serviciului (de securitate, n. red.) au lovit în acelaşi timp două rafinării din regiunea Krasnodar: nu numai (rafinăria) Ilski, ci şi (rafinăria) Afipski”, a declarat un oficial ucrainean.

Un incendiu a izbucnit la rafinărai Ilski, iar „unitatea sa de procesare primară, cu o capacitate de 3,6 milioane de tone pe an, a fost avariată”, a adăugat oficialul citat de AFP.

Această rafinărie fusese deja vizată de un atac cu drone ucrainean anul trecut, notează AFP, potrivit Agerpres .

Rafinăria Afipski a fost de asemenea „lovită”, însă „consecinţele atacului sunt în curs de evaluare”, a explicat același oficial.

Forțele armate ale Kievului şi-au intensificat în ultimele luni atacurile cu drone şi rachete asupra unor instalaţiile energetice şi militare din teritoriul Rusiei, un mijloc de a priva regimul de la Moscova de resursele cheie pentru a-şi continua războiul împotriva Ucrainei.

„Aceste rafinării sunt ţinte legitime. Nu numai că lucrează pentru apărare şi furnizează combustibil trupelor ruse, dar sunt şi importante pentru economia rusă”, a precizat oficialul ucrainean din domeniul securității.

Serviciile de Urgență din regiunea Krasnodar au recunoscut declanșarea unui incendiu la rafinăria Ilski, fără a face totuşi o legătură între acest incident şi atacul cu drone raportat de Ministerul rus al Apărării.

Ministerul rus al Apărării susține că forțele sale antiaeriene au neutralizat, în cursul nopţii de joi spre vineri, 19 drone ucrainene în patru regiuni diferite şi deasupra Mării Negre.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat