Ucraina sapă tranșee la granița cu Rep. Moldova. Cum explică Poliția de Frontieră de la Chișinău

Ucraina sapă tranșee la granița cu Rep. Moldova. Cum explică Poliția de Frontieră de la Chișinău

Informațiile potrivit cărora autoritățile din Ucraina sapă tranșee la frontiera cu Rep. Moldova au fost făcute publice sâmbătă pe internet, iar la scurt timp reprezentanții Poliției de Frontieră au venit cu precizări, menționând că sunt menite să oprească trecerile ilegale și contrabanda.

Poliția de Frontieră susține că tranșeele vor opri trecerile ilegale și contrabanda. FOTO: Telegram

Imagini foto cu tranșeele săpate în apropiere de frontieră au fost publicate de deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Bogdan Țîrdea.

,,Excavatoarele ucrainene lucrează din greu, săpă șanțuri uriașe, lungi de un kilometru, la granița cu Moldova. Lucrează non-stop. Nu este clar în ce vor să ne implice...”, a scris acesta pe canalul său de pe Telegram.

Precizările Poliției de Frontieră

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova afirmă că au fost anunțați anterior de colegii lor din Ucraina despre desfășurarea acestor lucrări.

,,În contextul informațiilor apărute în spațiul public cu privire la apariția unor șanțuri pe teritoriul Ucrainei, în apropierea liniei de frontieră cu Republica Moldova, Poliția de Frontieră comunică următoarele: Pe linia reprezentativă, colegii din cadrul Serviciului Grăniceresc de Stat din Ucraina au informat că astfel de lucrări sunt realizate cu scopul de a descuraja trecerile ilegale ale frontierei de stat de către persoane, inclusiv la curmarea tentativelor de contrabandă din Ucraina în Republica Moldova”, au informat polițiștii de frontieră.

Tot ei au adăugat că acestea au fost săpate pe teritoriul Ucrainei ,,în adiacentul punctelor de trecere a frontierei de stat și unde căile de comunicații trec aproape de frontiera de stat”.

În februarie, Ministerului rus al Apărării a susținut că Ucraina pregătește provocări sub steag fals în Transnistria, o acuzație negată de consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak.

Tot luna precedentă, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anulat un decret datând din 2012 care prevedea, printre altele, soluționarea problemei transnistrene, respectând integritatea și suveranitatea Republicii Moldova.

SUA: Kremlinul încearcă să destabilizeze Chișinăul

Iar recent, reprezentanții SUA au anunțat că Rusia încearcă să răspândească dezinformări despre stabilitatea de ansamblu a Republicii Moldova. Un exemplu fiind declaraţiile potrivit cărora Kievul planifică invadarea regiunii separatiste pro-rusă Transnistria, iar miza este depozitul de muniţii de la Cobasna.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”